Schil de raapjes.
Houd de 2 grootste apart om er chips van te maken.
Bak die enkele minuten in een frituur van 140°C, droog ze
op keukenpapier en zout ze lichtjes na.
Snijd de overige raapjes tot teentjes, rond die mooi af en
bewaar het afsnijdsel voor de schenkelbouillon.
Blancheer de raapteentjes in wat gezouten water en bewaar ook
dit kooknat voor de schenkelbouillon.
Laat de kalfsschenkel gaar worden in een zacht kokende
bouillon van water en het kooknat van de raapjes, de wortel,
de ui, de tijm, de laurier, het gerookte spek en peper en
zout. Dit kan even duren.
Giet de bouillon door een fijne zeef of natte doek.
Snijd de koolrabi en de aardappel in stukken, kook die in wat
schenkelbouillon gaar en draai ze tot een puree.
Pocheer de kabeljauwfilet in wat schenkelbouillon en schik ze
in diepe borden.
Lepel wat koolrabipuree over de vis, stop de chips erin en leg
de raapteentjes eromheen.
Snijd het schenkelvlees en het spek in dobbelsteentjes en
verdeel die over de borden.
Kruid de bouillon extra met wat sojasaus en in lepel hem de
borden.
Garneer met enkele plukjes verse kervel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |